Internet Marketing εργασία Ελλάδα

Όταν είσαι φοιτητής στην Ελλάδα και τελειώνουν οι σπουδές σου όπως και οι δικές μου σε λίγο καιρό, ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτεσαι είναι πως σύντομα θα τελειώσουν οι μέρες της ανεμελιάς σου και θα πρέπει να περνάς το μεγαλύτερο μέρος της μέρας σου κλεισμένος σε ένα γραφείο με κοστούμι και γραβάτα.

Η Ελλάδα μας όμως δεν είναι χωρα για να χαραμίσεις 8 ωρες καθε μερα μέσα σε ένα γραφείο.Δεν θα ήταν καλύτερα αν μπορούσες να δουλέψεις από το σπίτι σου, φορώντας ό,τι θέλεις και γενικά κάνοντας ό,τι θέλεις παράλληλα με την εργασία σου; Με άλλα λόγια, να είσαι εσύ το αφεντικό του εαυτού σου και ο υπεύθυνος του χώρου εργασίας σου, χωρίς όμως τα έξοδα και τις ευθύνες του ανοίγματος μιας επιχείρησης. Χάρη στο internet marketing, πλέον αυτό το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Πλέον υπάρχουν πολλές δουλειές, όπως η κατασκευή και η προώθηση ιστοσελίδων, οι οποίες γίνονται εξολοκλήρου στον υπολογιστή.Πολλές εταιρείες που ειδικεύονται στο web design και το internet marketing,επιτρέπουν στους συνεργάτες τους να δουλεύουν από το σπίτι τους, χρησιμοποιώντας τον δικό τους εξοπλισμό και εργαλεία ή υπολογιστές και προγράμματα που παρέχει η εταιρεία.

Αρκεί να είναι εντάξει με τις προθεσμίες τους οι εν λόγω συνεργάτες και τα αφεντικά τους θα τα βλέπουν μόνο σε κάποια meetings, τα οποία μάλιστα πολλές φορές γίνονται και μέσω Skype. Ποιες λοιπόν είναι οι δουλειές του internet marketing που μπορούν να γίνουν από το σπίτι; Ας δούμε μερικές από τις πιο συχνές.

1.Κατασκευή ιστοσελίδων

Αν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στα τελευταία προγράμματα του web design και γνωρίζεις και λίγα πράγματα σχετικά με την προώθηση ιστοσελίδων SEO, τότε μπορείς άνετα να εργαστείς από το σπίτι σου σαν κατασκευαστής ιστοσελίδων. Μπορείς μάλιστα είτε να συνεργαστείς με κάποια εταιρεία online marketing ή παροχής υπηρεσιών internet σε άλλες υπηρεσίες ή να βάλεις μερικές αγγελίες και να δουλέψεις μόνος σου. Να ξέρεις ότι αν και θα πρέπει να έχεις κάποιες γνώσεις, αν έχεις ένα καλό «portfolio» από sites που έχεις δημιουργήσει, τότε κανείς δεν θα σου ζητήσει πτυχία και περγαμηνές. Αρκεί να είσαι λίγο κομπτιουτεράκιας και να μάθεις λίγα πράγματα γύρω από το SEO στην Ελλάδα και τον κόσμο γενικότερα, έτσι ώστε να ξέρει όποιος σε προσλάβει ότι δεν θα του παραδόσεις απλά ένα όμορφο site, αλλά ένα ωραίο και χρηστικό site που θα χτυπάει υψηλές ή και πρώτες θέσεις στο Google!

2.Συγγραφή περιεχομένου για το διαδίκτυο

Το πρωτότυπο και χρήσιμο περιεχόμενο που ανανεώνεται συχνά, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες σε ό,τι αφορά την βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης. Το περιεχόμενο αυτό, δηλαδή άρθρα, blog posts, reviews και άλλα τέτοια χρήσιμα κείμενα, πρέπει να δημιουργείται πολύ συχνά, πράγμα που φυσικά είναι δύσκολο και χρονοβόρο τόσο για τον ιδιοκτήτη της ίδια επιχείρησης όσο και για τον SEO Greece expert που συνεργάζεται μαζί του. Γι’ αυτόν τον λόγο οι περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με το digital marketing στην Ελλάδα και στον κόσμο γενικότερα, ψάχνουν συνέχεια για άτομα που να παράγουν αυτό το περιεχόμενο. Τι γνώσεις χρειάζονται; Λίγη όρεξη για ψάξιμο στο internet σχετικά με το θέμα των κειμένων που θα σου ζητηθούν κάθε φορά και κάποια άνεση στη χρήση του γραπτού λόγου. Δηλαδή αρκεί να είχες ένα 15-άρι στην έκθεση και μάλλον είσαι OK για να γίνεις content creator.

3 Blogging, Vlogging, Streaming κλπ

Εδώ περνάμε σε επίπεδο σχετικά με τη διαφήμιση στο διαδίκτυο, το οποίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό με τις γνώσεις και τις ικανότητες σου σε κάποιον τομέα (μακιγιάζ, video games, μόδα, ταινίες και πάει λέγοντας) και το πόσο καλός είσαι στις σχέσεις σου με τον κόσμο. Με απλά λόγια, αν καταφέρεις να κάνεις ένα πετυχημένο vlog, blog ή stream με πολλούς followers και θεατές, τότε διάφορες εταιρείες θα σε ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για να διαφημίζεις τα προϊόντα τους. Αν κάνεις video game streaming videos ας πούμε, μπορεί να σε πληρώνει μία εταιρεία που φτιάχνει ακουστικά, ποντίκια κλπ απλά και μόνο για να χρησιμοποιείς on camera τα προϊόντα τους! Είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στο να κάνεις το χόμπι σου και να σε πληρώνουν κι από πάνω!

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, το internet, ακόμη και στην Ελλάδα, προσφέρει πολλές ευκαιρίες για αυτοαπασχόληση με τους δικούς σας όρους, πέρα από τις διορίες πάντα. Ψαχτείτε λίγο και σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας ταιριάζει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *